flag Судова влада України

Недопущення зриву судових засідань внаслідок неявки прокурорів

28 листопада 2013, 22:16

 

     Для підвищення рівня взаємодії місцевих судів Донецької області та органів прокуратури, з метою недопущення безпідставного зриву судових засідань, у зв’язку з неявкою прокурора та для вжиття заходів, спрямованих на оперативний судовий розгляд начальником ТУ ДСА України в Донецькій області Бадаховим Н.Я. і прокурором  Донецької області Сюсяйло О. М. видано сумісний відповідний наказ.

Даний наказ передбачає проведення щоквартальних взаємозвірок  фактів відкладення розгляду кримінальних проваджень і справ у зв’язку з неявкою прокурора, цим самим попереджаючи недостовірність відображення у звітах даних щодо неявок прокурора.

  Крім того, для покращення взаємодії між судовими та правоохоронними органами,  керівництвом ТУ ДСА України в Донецькій області  і прокуратурою  Донецької області  досягнена домовленість про те, що всі прокурори міст та районів будуть отримувати sms-повідомлення про дату слухання справи, а також графіки призначених до розгляду справ будуть надсилатися заздалегідь електронною поштою.